lördag 31 december 2011
En liten årskrönika
Ölkulturs Videoblogg 2011 Avsnitt 15: Haandbryggeriet Odin's Tipple
fredag 30 december 2011
Spontancassis
torsdag 29 december 2011
Ett öl för lakrits-älskare
onsdag 28 december 2011
En norsk Rodenbach
I förrgår var det dags för en liten ölprovning och ni som följer oss på Facebook har förmodligen redan en rätt bra koll på vad som dracks då. Det blir inte recensioner på alla öl men några av de häftigaste tänkte jag försöka skriva lite om.
Denna recension handlar om surölet Haandbakk på 8,5% från norska Haandbryggeriet där numera David arbetar som bryggare. Så David var väldigt nyfiken på vad jag skulle tycka om de olika ölsorterna han hade med sig.
Så, hur var den då?
Färgen är rödbrun med ett fingerhögt skum. Skummet lämnar inga rester på glasets insida.
Doften bär på tydliga inslag av röda bär och vinäger. Det finns även lätta inslag av aceton som ger en lätt frän doft. Utöver detta så finns där också vissa träiga inslag med toner av vanilj från ekfatslagringen som rundar av syran på ett fint sätt.
Smaken är precis som doften väldigt syrlig men det finns en viss sötma som gör att syran inte är så brutal som man skulle kunna vänta sig. Utöver detta finns även inslag av röda bär med betoning på körsbär och röda vinbär samt en lätt ton av vinäger.
Ölet är medelfylligt med en medelhög kolsyrehalt med mjuka sköna bubblor.
Det här var inte så dumt. Om jag skulle sammanfatta ölet med bara några få ord skulle jag vilja kalla det för en norsk Rodenbach Grand Cru, för det finns stora likheter mellan de två ölen.
Betyg? 3,8 av 5. Gott och intressant men lite svårdrucken.
måndag 19 december 2011
Hör upp alla restauranger och pubar!
"Kvinnor har blivit mer intresserade av öl och olika ölsorter. Var tredje kvinna uppger att intresset för öl har ökat under det senaste året. 63 procent av kvinnorna gillar att testa nya ölsorter och åtta av tio kvinnor kan tänka sig att beställa en öl till maten på en finare restaurang. Det är några av resultaten i årets upplaga av Dryckeskollen – en undersökning om öltrender och svenskarnas intresse för öl som genomförs av Sifo på uppdrag av Carlsberg Sverige.
- Vi har märkt av ett ökat intresse för öl i Sverige, inte minst bland kvinnor. Det handlar mycket om kombinationen öl och mat. Vi ser till exempel att ölsorten blir allt viktigare när man dricker en öl till maten på restaurangen och medvetenheten om vilka olika sorters öl som passar till en viss typ av mat har ökat, Joakim Losin, ölexpert och ansvarig för specialöl på Carlsberg Sverige."
Kan inte annat än hålla med kvinnorna som mailet talar om. Alltför ofta ser man att finare restauranger har ett stort utbud av vin och ordentliga listor över restaurangens/pubens vinutbud men sällan (förutom på dedikerade ölpubar) ser man något större ölutbud och ännu mindre en öllista. Så, ni som har en restaurang eller pub, köp in lite spännande sorter och för sedan in dessa antingen i er vinlista eller gör en separat öllista.
söndag 18 december 2011
Öl och mat i kombination del 7: Bräserade fläskkotletter och Amerikansk Pale Ale
Vad är då att bräsera? Jo, det betyder att man först bryner köttet för att sedan låta det puttra i en liten mängd vätska tills det blir mört. Här kommer receptet:
Ingredienser:
4 stycken fläskkotletter
Salt & vitpeppar
Hel vitpeppar
Gul lök
Smör
Oxbuljong
3 dl vatten
1,5 dl grädde
Soja
Börja med att salta och peppra fläskotletterna och bryn dem sedan i smör så de får en fin gyllenbrun yta. Lägg dem sedan åt sidan och frys en gul lök i tunna skivor i samma fett som kotletterna stekts i. Lägg senare kotletterna på den stekta löken och tillsätt sedan lite vatten, oxbujlongen (tärning eller flaska), hela vitpepparkorn och en skvätt soja. Låt puttra under lock i drygt 45 minuter. När köttet är färdigt så lägg det åt sidan och sila av skyn som blir kvar och häll den i en kastrull. Tillsätt sedan lite maizena-redning och en rejäl skvätt grädde. När såsen är klar så servera med potatispuré och valfria grönsaker.
Först hade jag svårt att bestämma mig för vad jag skulle dricka till men jag bestämde mig för att Sierra Nevada Pale Ale skulle funka bra med sina amerikanska humletoner och karamelliga bakgrund. Det gjorde det. Det här är helt klart den bästa kombinationen jag har haft hitills i Öl och mat i kombination-serien. Humlens beska kompletterade den något söta och gräddiga såsen och potatispurén och köttet var så mört att det smälte i munnen. En klockren kombination där ölet och maten tog varandra till oanade höjder. Ett måste!
lördag 17 december 2011
Ölkulturs Videoblogg 2011 Avsnitt 14: Djævlebryg Old Mephisto Barley Wine
Strömsholms Brygghus Malakias 2011
söndag 11 december 2011
En liten julölsprovning!
lördag 3 december 2011
Öl och mat i kombination del 6: Italienska köttbullar och belgisk witte
Det finns de öl och mat kombinationer som är självklara och så finns det de som är mindre självklara. När jag idag bestämde mig för att laga en maträtt jag aldrig lagat förut, italienska köttbullar i tomatsås, satt jag länge och funderade på vad som skulle passa att dricka i ölväg. Min grundtanke var kontrast.
fredag 2 december 2011
Urtypen för svensk makro-julöl?
torsdag 1 december 2011
Julens bästa alkoholfria alternativ?
Sitter och provar Nygårda Julmust Lagrad på Bourbonfat. Helt klart väldigt gott om man gillar julmust - och det finns en klart lyxig känsla eftersom den känns betydligt mindre söt än vanlig julmust som man hittar i dagligvaruhandeln. Det finns en tydlig ton av trä samt vanilj så fatlagringen märks helt klart av. Ett fullgott alkoholfritt alternativ!
Priset är 24,90 för 75 cl på Systembolaget.
onsdag 30 november 2011
Gillar du In Flames, god öl och mat?
tisdag 29 november 2011
Julkryddmix från San Fransisco
Redan när jag öppnar känner jag en julig doft som främst drar åt ingefära. I glaset är ölet mörkt rödbrun med ett litet men stabilt smuttsvitt skum. Ölet lämnar lätta skumrester på glaset.
När jag sedan doftar närmare på ölet finner jag framförallt ingefära, men även lite nejlika, muskot och kanel. Det finns också inslag av apelsinskal, spår av tallbarr och lite ljusare choklad. Juligt, minsann!
Smaken är framförallt dominerad av ingefära och andra andra kryddor såsom muskot och nejlika. Bakom detta döljer sig en lättrostad maltbas av ljus choklad och litet mer uppfriskande toner av citrus och apelsinskal. Ölet har en lätt sötma och inte särskilt mycket beska.
Munkänslan är relativt lätt, men samtidigt otroligt len med mjuk kolsyra. I det här fallet gillar jag den lite lättare kroppen - och det är ju trots allt ett öl på endast 5,5%.
Hm... ja, det här var inte så tokigt egentligen. Jag tror aldrig att jag kommer jubla alldeles hysteriskt över sådana här kryddiga julöl, men jag tycker samtidigt att det är ganska gott och det här är ett av de bättre exemplaren som finns därute. Julkänslan finns åtminstone där.
Betyg: 3,5 av 5.
Pris: 25,50 för 355 ml på Systembolaget.
måndag 28 november 2011
Årets nykomling bland julölen?
torsdag 24 november 2011
Pistonhead Chimney Sweeper
ÖÖWF Del 4: Nynäs igen, Great Brands, Midvinterblot och en sista skvätt Konjaks!
Great Brands var på plats med ett stabilt utbud av amerikansk hantverksöl. Efter litet funderande vid montern bestämde Fredrik sig för att ta en Oskar Blues G'Knight medan jag tog Old Chub från samma bryggeri, vilket en glad Jugge hällde upp. Old Chub är helt klart ett väldigt maltigt, trevligt och välbalanserat öl och G'Knight är något av en motsats med sina uppfriskande citrustoner från humlen.
Efter detta blev det ett litet smakprov av Sigtuna Midvinterblot. Helt okej öl i mitt tycke, även om det spontana intrycket var att det saknade litet av den där rostade karaktären jag gärna vill ha samtidigt som det kanske inte hade mognat och fått en sådan där lenhet som exemplevis Valsviken bjöd på.
Det började snart bli dags att dra sig hemåt. Närke hade dock kopplat på ytterligare ett fat med Konjaks! Stormaktsporter och som avslutning fick det bli några droppar av detta utomordentliga öl. Visst, det är inte riktigt så bra som Kaggen! men fortfarande väldigt trevligt.
Slutligen vill vi tacka alla utställare och arrangören för en utmärkt festival. Ser fram emot ett återbesök nästa år igen!
måndag 21 november 2011
ÖÖWF Del 3: Bishops, Nils Oscar, mer Brekeriet och Närke med De Molen
Brekeriet igen då. Nu med öl från ett annat litet franskt bryggeri, Brassiere Thiriez. Ölet som provades först var Etoile du Nord. Ett heltrevligt, uppfriskande, lätt syrligt öl med mycket citrus och skön fruktighet. Litet "funky"-toner och relativt torr. Det avsmakades också Früh Kölsch (som kommer på Systembolaget den 1 mars) samt två belgare i form av Abbaye de Rocs Brune
och Abbaye de Rocs La Nounnette. Gott, dessutom fick vi generöst nog även små bitar av en vällagrad hårddost till som passade oerhört bra.
Närke Kulturbryggeri hade kranarna fulla av godsaker så en hel del tid spenderades sedan där. Utöver den Konjaksporter som inledde festivalen (och faktiskt också avslutade den för min del) blev det provsmak av de olika De Molen-öl som fanns i bryggeriets monter (tyvärr kunde jag inte närvara på fredagen när bryggare Menno var där). Hel & Verdomis 666 fick stå för den mörka delen medan en färskhumlad lager med East Kent Goldings (som jag förstått det bygger på Donder & Bliksem) för den ljusa. Två goda öl båda två. Hel & Verdoemenis 666 kändes verkligen kraftigt rostad med mycket brända toner, mörk choklad och kaffe. Lagern var väldigt fräsh, humlig och uppfriskande - en utmärkt kontrast med andra ord.
Fortsättning följer ...
ÖÖWF Del 2: Oppigårds, I Hardcore You och Nynäshamns Ångbryggeri
Efter den fantastiskt trevliga provningen med Brekeriet började det rycka i festivalenbenen och det var hög tid att på allvar börja knalla runt på festivalgolvet. Eftersom jag redan på förhand visste att Oppigårds skulle ha med sig ett par nyheter knallade vi bort dit. Där stod en glad Björn och tappade upp ett glas Tartan Ale och bjöd på en bit choklad till. Tartan Ale är en skotsk ale med mer betoning på malt än humle. Björn berättade att den har samma maltbas som deras Winter Ale fast mer av allt. David drack deras andra nyhet November Bitter som var en väldigt humlig bitter med riktigt sköna citrustoner.
När smakprovet med I Hardcore You var uppdrucket var det läge att skölja munnen med vatten. Efter detta bar kosan mot Nynäshamns Ångbryggeri där Thomas var snabb med att välkomna oss. Han och de andra på nynäs är alltid fantastiskt trevliga och Thomas plockade fram en liten överraskning, lagrad Smörpundet Porter från 2007! Han berättade att han var fantastiskt nöjd med hur den hade åldrats och jag kan bara hålla med. Den visade inga tecken på oxidering eller liknande utan hade verkligen åldrats med värdighet. Härliga inslag av kaffe och choklad blandades med en fin ton av portvin och russin. Gott!
Både jag och David blev kvar ytterligare en stund vid Nynäshamns monter och Thomas tappade upp två smakprover med Ofiltrerad Landsort Lager ur ett så kallad "tysk-fat". Det är denna lilla trätunna som ni ser på bilden. Även denna var riktigt trevlig, superfräsch med rena och fina smaker samt en lätt men bestämd humlearom. Det enda negativa är att just ölmässor är enda chansen man får att njuta av ofiltrerad Landsort Lager. Nynäs monter skulle precis som Brills komma att besökas fler gånger under kvällen
söndag 20 november 2011
Genial reklam?
ÖÖWF Del 1: Kupongkö, Konjaks! och Brekeriet
Nu tänkte vi fortsätta prova lite fler öl men Johan (Portersteken) rekommenderade att vi skulle prova en cider hos Brekeriet. Lätt skeptiska gick vi tillslut bort till deras monter och bad att få prova lite cider. Cider är väl inget att ha, eller? Vanligtvis hade jag sagt ja, men den här cidern var helt fantastisk! Cidre 'Saveur de Pommier' - Cuvee Prestigiuese som den heter är en torr cider med rejäla inslag av brett och gröna äpplen och den är snarlik en riktigt bra en gueuze. Brekeriet har dock inte bara cider, så Johan, Stefan (Ölsvammel) och vi frågade om de inte kunde komma bort till bloggarhörnan och ta med ett par av sina bästa drycker och prata lite om dem, och det ville de!
Christian Ek, en av de tre bröderna som äger Brekeriet, kom bort till vår bloggarhörna med tre flaskor cider och två flaskor öl i högsta hugg och började glatt prata om de olika dryckerna. Han berättade att han i grunden är civilingenjör och genom ett projektarbete som handlade om öl beslutade sig för att det var något han ville arbeta med. Tillsammans med hans bröder startade han då en importfirma och begav sig ut i Europa för att leta efter drycker att importera.
De var i första hand ute efter att hitta öl att importera öl och det hittade de också. De fick kontakt med det franska familjeägda bryggeriet Brasserie Theillier (som förövrigt inte har någon hemsida) som förövrigt brygger världens högst rankade Bière de Garde. Vi fick prova två av deras öl nämligen La Bavaisienne Blonde och La Bavaisienne Ambrée. Båda var trevliga men det var just den sistnämnda som stack ut, och det var även just den som toppade RateBeer-listan för stilen.
tisdag 15 november 2011
Inför Örebro Öl & Whisky Festival 2011
lördag 12 november 2011
Kommande släpp på Systembolaget
I en kommentar på Ofiltrerats blogg lyckades jag snappa upp vad Systembolaget kommer bjuda på för nyheter i vår. Har valt att ta mig friheten att sammanställa dessa. Först följer decembers nyheter.
Bas, T1, T2, T3 = Säsongsnyheter som finns i ett stort antal butiker. Tillgängliga under ca. 3 månader
T5 = 30-talet butiker. Ett begränsat antal flaskor köps in.
T7 = Vinkällarbutiker (Sthlm, Gbg, Malmö)
(Uppdaterad 2012-02-03).
1 februari
Exklusiva nyheter:
Sierra Nevada Celebration Ale, 27:90 kr, 355 ml, T5
Fuller's Brewer's Reserve Limited Edition No 3, 59 kr, 500 ml, T5
Stone Double Bastard Ale, 83:90 kr, 650 ml, T5
Stone 11.11.11. Vertical Epic Ale, 94:60 kr, 650 ml, T5
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw/Blue, 116 kr, 750 ml, T5
BrewDog Paradox Jura, 89:90 kr, 330 ml, T5
Mikkeller Three Floyds Boogoop, 99 kr, 750 ml, T7
Three Amigos Smeden!, 47:90 kr, 330 ml, T7
Oppigårds Ekporter 2011, 43:90 kr, 330 ml, T7
Sierra Nevada Southern Hemisphere Harvest, 89:00, 710 ml, T7
Cigar City Humidor IPA, 119:00, 750 ml, T7
BrewDog Abstrakt AB:08, 125:00, 375 ml, T7
1 mars
Säsongssläpp vår:
Mellerud Vårpilsner, 12:90 kr, 330 ml, BAS
Sigtuna Vårlager (East River Lager), 16:90 kr, 330 ml, T1
Nils Oscar Ctrl Alt Delete, 19:50 kr, 330 ml, T1
BrewDog Mixpack, 96,70 kr, 4x330 ml, T1 (Alice Porter, 5 A.M. Saint, Dogma och Chaos Theory)
Sigtuna East Coast IPA (Summer IPA), 21:90 kr, 330 ml, T2
S:t Eriks Porter, 19:90 kr, 330 ml, T2
St. Georgen Braü Keller Bier, 20:90 kr, 500 ml, T3
Paulaner Salvator Doppelbock, 23:90 kr, 330 ml, T3
Früh Kölsch, 19:90 kr, 500 ml, T3
Exklusiva nyheter:
Meantime American Style Brown Ale, 29:90 kr, 500 ml, T5
Innis & Gunn Irish Cask, 26:90, 330 ml, T5
North Coast Old Rasputin Bourbon Barrel Aged, 178:80 kr, 500 ml, T5
Schneider Weisse Tap X Mein Nelson Sauvin, 79:00 kr, 750 ml, T5
15 mars
Påsköl:
Saint Landelin Bière de Pâques, 750 ml, 46,90 kr
Dugges Easy Easter, 330 ml, 17,90 kr
Sigtuna Easter IPA 2012, 500 ml, 31,50 kr
Sigtuna Easter Ale, 500 ml, 24,90 kr
Mohawk Oxymoron Black IPA 2012 Sverige 330 ml, kr 25,80 kr
S:t Eriks Påsk Ale, 330 ml, 17,90 kr
Pumpviken Påsköl, 500 ml, 29,80 kr
Bryggmästarens Påsköl, 500 ml, 14,00* kr
Oppigårds Easter Ale 2012, 500 ml, 26,50 kr
Three Hearts Påskebrygd, 500 ml, 16,00*kr
Mariestads Påskbrygd, 500 ml, 17,00*
Raasted Forår, 330 ml, 23,90 kr
Nils Oscar Kalaspåsköl, 330 ml, 19,50 kr
Blåkulla Påsköl, 500 ml, 24,40*kr
Jämtlands Påsköl, 500 ml, 25,30*kr
Kopierat från MankerBeerBlog:
2 April
Fasta nyheter:
BAS 1485 Hale to Nothing Sverige 330 14,90
BAS 1611 Breznak Tjeckien 330 9,90,
T1 1432 S:t Eriks American Pale Ale Sverige 330 16,90
T1 1484 Falcon Raw No 9 Sverige 330 12,90
T1 1574 Pabst Blue Ribbon Export USA 355 12,90
T2 1509 Störtebeker Bernstein Weizen Tyskland 500 19,90
T3 1521 Greene King IPA Export Storbritannien 500 19,90
T3 1543 Lancaster Bomber Thwaites Storbritannien 500 20,90
T3 1587 Brakspear Triple Storbritannien 500 27,90
T3 1599 Braunstein Organic Wheat Danmark 330 17,90
T3 1695 Napa Smith Organic IPA USA 355 21,90
T9 1457 Åbro Sigill Sverige 330 10,00*
T9 1528 Krušovice Imperial Tjeckien 330 14,90
T5 11624 Dragets Kanal Dubbel IPA Sverige 250 26,80 8640
T5 11628 Bière Nouvelle Frankrike 750 71,30 3150
T5 11629 Old Ruffian Barley Wine 2012 USA 650 79,90 3240
T5 11647 Smörpundet Porter Sverige 250 25,20 9600
T5 11673 Ichtegems Grand Cru Flemish Red Ale 2009 Belgien 750 62,00 3000
T5 11688 Thornbridge Raven Black IPA Storbritannien 500 49,50 6000
T5 11617 Nøgne Ø Imperial IPA (#500) Norge 500 ml 59,50 2500
T6 11690 Thornbridge Bracia Storbritannien 500 99,90 600
T6 11689 BrewDog Lost Dog Storbritannien 330 129,00 960
T7 11642 La Grande 2010 Belgien 750 88,50 660
Mer nyheter kommer!
fredag 11 november 2011
BrewDog Tokyo*
söndag 30 oktober 2011
Öl och ost i kombination
onsdag 26 oktober 2011
Örebro Öl & Whisky - fler utställare
Örebro Öl & Whisky Festival har uppdaterat utställarlistan med bland annat Hantverksbryggeriet och importörerna Wicked Wine och Great Brands. För fullständig lista, kika in på hemsidan.
En importör som dessvärre inte kommer till festivalen är Brill & Co. Tråkigt, då Brill brukar bjuda på en hel del roligt. Jag tror dock det kommer finnas (intressant) öl så det räcker och blir över ändå.
Örebro Öl & Whisky Festival går av stapeln 18-19 november.
söndag 23 oktober 2011
Ölkulturs Videoblogg 2011 Avsnitt 13: Nøgne Ø Imperial Brown Ale
fredag 21 oktober 2011
Orval - världens bästa öl?
Ibland har man favoritöl, men som man ändå inte dricker så ofta. Ett exempel på detta är (för min del) det belgiska trappistölet Orval.
Varför dricker jag det inte så ofta då, kan man fråga sig? Ja, ett av svaren är att det finns så mycket annat man vill prova, och ett annat svar är tillgängligheten. Egentligen är väl Orval relativt lättillgänglig (finns i ordinarie sortimentet), men eftersom flaskorna inte är spridda i särskilt många butiker blir det inte att jag köper den särskilt ofta. Visst är det enkelt att beställa några flaskor till sitt bolag, men samtidigt är det ju så mycket enklare att plocka på sig av det som finns på hyllorna. En förklaring som man inte bör glömma är också att jag lätt fokuserar på de nyheter som kommer på Systembolaget, och att man då inte tar sig tid att köpa på sig favoritöl ur det ordinarie sortimentet.
En rolig grej med Orval är hur den utvecklas med åldern. Som ung är den humlearomatisk och besk, men allteftersom den åldras kommer det fram tydliga brettanomyces-toner av "funk"/hästfilt/ladugård (eller hur man nu önskar beskriva det som) samt en lätt syra (som för den delen dock inte kan jämföras med den kraftiga lactobacillus/pediococcus-syran som återfinns i lambic). Både ung som gammal är det ett väldigt gott öl - men på olika sätt.
Den flaska jag dricker idag är buteljerad den 20 april i år - och därför kanske något av ett mellanting. Det finns en lätt humlearom kvar, samtidigt som en viss syra och brett-toner börjar träda fram. Jag har druckit roligare Orval (både yngre och äldre) så kanske är det här inte den bästa åldern för konsumtion.
Med det menar jag inte att det inte smakar annat än väldigt, väldigt gott. Det är dessutom ett uppfriskande öl - något man inte kan säga om övriga trappistöl, som väl mer kan beskrivas som "smuttar-öl" (med undantag för vissa svagare, mindre tillgängliga öl som oftast bara finns på klostren förstås). Jag måste komma ihåg och beställa några flaskor någon dag... och några Rochefort 10 också för den delen!
Angående rubriken "Världens bästa öl?" så var det en kommentar jag fick av en läsare på Facebook. Det är ganska svårt att svara på om det verkligen är det - men det är definitivt ett av dem, tycker jag.
onsdag 19 oktober 2011
Krušovice Imperial 12°
Någon vecka innan Stockholm Beer & Whisky Festival fick jag ett paket (tack för det!) från Krušovices presskontakt här i Sverige. Det innehöll ett glas, två öl och en fribiljett till festivalen. Ett av dessa öl recenserade jag här. Nu är det alltså dags för nummer två, den tjeckiska pilsnern Krušovice Imperial 12°, att bedömas.
Ölet är klart gyllenfärgat med ett medelstort vitt skum. Ölet lämnar inte så mycket rester på glaset.
Doften är framförallt maltigt brödig med typiska inslag (för tjeckisk pilsner) av smörkola. Det finns också litet lätt humligt gräsiga toner, även om de ligger litet i bakgrunden.
Smaken går i samma stil där malten tillsammans med de lätta smörkola-inslagen spelar huvudrollen. Det finns dock en viss beska som balanserar ölet och lätta inslag av gräs som kan skönjas i bakgrunden. Vissa (men definitivt inte stora) aningar av metall finns också.
Kroppen är lätt med en ganska kraftig kolsyra. Bubblorna är relativt stora och något stickiga.
Hm. Ungefär vad jag väntat mig. En ren, lättdrucken tjeckisk pilsner som fungerar att dricka, men som å andra sidan inte sticker ut. Lite som Starobrno (eller annan tjeckisk pilsner som är vanlig här i Sverige). Det är inget fel - klart drickbart, men jag föredrar helt klart någon mikrobrygd lager om jag är sugen på den här typen av öl. Även om det här är ändå är bättre än till exempel skandinavisk standardlager.
Betyg: 2,9 av 5.
Pris: Det här var en gåva. Ölet finns dock i 50 cl-burk för 14,50 kr (+pant) på Systembolaget.
Örebro Öl & Whisky Festival 2011
Förra året bevakade vi festivalen och gjorde flera inlägg om den som ni hittar här Inför Örebro Öl & Whisky, Örebro Öl & Whisky Festival 2010 del 1, Örebro Öl & Whisky Festival 2010 del 2och Örebro Öl & Whisky Festival 2010 del 3. Givetvis har vi för avsikt att göra liknande rapportering från festivalen även i år!