tisdag 15 november 2011

Inför Örebro Öl & Whisky Festival 2011

Nu är det mindre än tre dagar kvar tills årets upplaga av Örebro Öl & Whisky Festival går av stapeln. Det är fjärde året i rad som festivalen arrangeras och det är tredje året som på på Ölkultur med David & Fredrik närvarar. Festivalen är något mindre och har något mindre utställare än storebror Stockholm Beer & Whisky Festival, men å andra sidan finns det mer öl än någon kan klara av att dricka på två dagar, och det är lite lugnare och gemytligare.

Utställarlistan är gedigen och här skulle det helt klart vara läge gå in på djupet och beskriva alla utställare. Dock har Stefan på Ölsvammel redan gjort ett bra jobb med detta så jag skippar det den här gången. Han har delat upp det i två delar, en för bryggerierna och en för importörerna. Så kika in där om ni vill nörda ner er riktigt i vilka som ställer ut!

För er som besökte storebror Stockholm Beer & Whisky så blir en hel del av utställarna och ölen på festivalen repriser. Det finns dock en del nyheter även för er!

Bland annat så har vi Närke Kulturbryggeri som inte ställde ut i Stockholm. Här är de på hemmaplan och de har förmodligen en hel del trevlig öl med sig, och förhoppningsvis några nyheter! Dessutom har de i sin monter öl från De Molen och under fredagen närvarar bryggmästaren Menno. Missa inte denna monter!

Sedan har vi Oppigårds som har med sig några öl som inte fanns i Stockholm. Bland annat Tartan Ale, Slåtteröl Special och November Bitter. Utöver detta har de med sig många andra av deras öl.

Utöver dessa så har säkerligen alla andra utställare också ett och annat öl som är nytt, värt att prova igen eller som ni har missat.

David och jag kommer att att vara där under lördagen. Kom gärna fram och hälsa om ni stöter på oss!

Bild: conventum.se

1 kommentar: