måndag 19 december 2011

Hör upp alla restauranger och pubar!

Kvinnor vill kunna läsa öllistor på era restauranger, åtminstone om man får tro en undersökning som Carlsberg Sverige har gjort. Carlsberg skriver bland annat i sitt utskick:

"Kvinnor har blivit mer intresserade av öl och olika ölsorter. Var tredje kvinna uppger att intresset för öl har ökat under det senaste året. 63 procent av kvinnorna gillar att testa nya ölsorter och åtta av tio kvinnor kan tänka sig att beställa en öl till maten på en finare restaurang. Det är några av resultaten i årets upplaga av Dryckeskollen – en undersökning om öltrender och svenskarnas intresse för öl som genomförs av Sifo på uppdrag av Carlsberg Sverige.

- Vi har märkt av ett ökat intresse för öl i Sverige, inte minst bland kvinnor. Det handlar mycket om kombinationen öl och mat. Vi ser till exempel att ölsorten blir allt viktigare när man dricker en öl till maten på restaurangen och medvetenheten om vilka olika sorters öl som passar till en viss typ av mat har ökat, Joakim Losin, ölexpert och ansvarig för specialöl på Carlsberg Sverige."

Kan inte annat än hålla med kvinnorna som mailet talar om. Alltför ofta ser man att finare restauranger har ett stort utbud av vin och ordentliga listor över restaurangens/pubens vinutbud men sällan (förutom på dedikerade ölpubar) ser man något större ölutbud och ännu mindre en öllista. Så, ni som har en restaurang eller pub, köp in lite spännande sorter och för sedan in dessa antingen i er vinlista eller gör en separat öllista.

3 kommentarer:

 1. En följdfråga som dyker upp är om Carlsberg anser att de tillhandahåller det som folk verkar vilja ha? Fast de kanske tycker att om man sätter Carlsberg, Falcon, Guiness och Kilkenny på papper så är jobbet gjort :P

  Kul dock att det går framåt :)

  SvaraRadera
 2. Helt klart en berättigad följdfråga! Men man kanske (kanske!) vågar hoppas på att öltrenden fortsätter utvecklas och att fler och fler börjar köpa krogar in ett gäng intressanta öl? :-)

  SvaraRadera
 3. @Stefan - Ölsvammel: House of Beer har ett rätt brett ölsortiment faktiskt. Kanske inget som förändrar välden, men det är mer än det du ropar upp.

  SvaraRadera