lördag 21 november 2009

Kl 06.15: Uppstigning

Godmorgon ölsverige! Idag är det dags för andra dagen av Örebro Öl & Whisky Festival, och David och jag har redan vaknat till och knappt hunnit skrubba ur gruset ur ögonen. Det hör inte till vanligheterna att stiga upp kl 06.15 på en lördag, och det känns. Hursomhelst igår hade vi lite uppvärmning inför festivalen och drack ett par goda öl.

Jag bjöd på lite mat i all enkelhelt, kycklingfilé och hemmagjord potatisgratäng med massvis med vitlök. David tog med sig öl till maten i form av Mister Sno Balls som var en riktigt trevlig och humlig skotsk bitter som hade trevliga inslag av karamell och typiska brittiska humletoner.

Efter maten drack vi lite Saison, nämligen Dupont Avec les Bons Voeux. Vi provade lite västerbottenost till den och det passade helt okej. Dock så saknades lite sötma i ölen för att det skulle bli en klockren matchning.

Någon timma senare korkades en årsgammal flaska av N'Ice Chouffe upp och vi käkade även några tärningar västerbottenost till denna. Det passade utmärk! De söta och kolaaktiga tonerna från ölet gifte sig väl med västerbottenosten! Jag plockade även fram lite 85% Lindt-choklad och den passade bra även den.

Som avslutning på den ganska lugna uppvärmningskvällen blev det en knappt årsgammal flaska Bourbon County Stout. Den, den var verkligen så bra som man minns den! Stora härliga ekiga toner av bittermandel, tjära och söta bourbontoner med massvis av choklad. Härligt!

Nu bär det iaf strax iväg mot Örebro för en sväng på stan och lite lunch innan festivalen drar igång. Ses vi?!

Uppdateringar kommer senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar