torsdag 5 november 2009

Hantverksbryggeriet, Cask Sweden samt Galatea till ÖÖW

Jag fortsätter att rapportera om nyheter angående Örebro Öl & Whisky Festival. Senaste tillägget till uställarlistan är alltså Hantverksbryggeriet, Cask Sweden samt Galatea. De förstnämnda känner nog de flesta till som bryggeriet med de lustiga etiketterna och namnen. Med öl som Bödeln, Narren, Munken och Alkemisten med mera sticker de verkligen ut bland Sveriges övriga bryggerier. Alkemisten som är en sorts blåbärs-lambik låter väldigt intressant tycker jag, dock har jag hört väldigt blandade omdömen om den.

Men vilka är då Cask Sweden? jo, det är de som importerar BrewDogs öl här i Sverige. De importerar även ett flertal whisky-sorter.

Galatea är ju en av de större importörerna/distrubitörerna här i Sverige och behöver väl egentligen ingen närmare presentation. Frågan är om man vågar hoppas på lite öl från Nørrebro Bryghus eller kanske någon centiliter av Samuel Adams Utopias, men det är väl att ha för höga förväntningar kanske.

Hursomhelst, det är alltid roligt när mångfalden är större och nu tycker jag att uställar-listan börjar se oerhört intressant ut. Det kan till och med bli svårt att hinna med allt.

8 kommentarer:

 1. Alkemisten var en smärre katastrof då jag drack den på festivalen i Stockholm. Men vem vet, det kanske var något knas med flaskan?

  SvaraRadera
 2. Isådanafall flaskorna för min var också usel.

  SvaraRadera
 3. När man läser om den här på RateBeer: http://www.ratebeer.com/beer/hantverksbryggeriet-alkemisten-prototyp-y/76970/ så får man ju en uppfattning om att det finns väldigt blandade åsikter.

  Kan tänka mig att det är väldigt menlöst om man jämför med t.ex Cantillon Blåbär. Ska hursomhelst bli skoj att prova om den finns! Ska någon av er till ÖÖW förresten?

  SvaraRadera
 4. Ja Alkemisten var en besvikelse på SBWF, men jag hörde att den var bättre året innan. Får hoppas att den blir bättre längre fram.

  ÖBWF börjar verkligen se lovande ut :)

  SvaraRadera
 5. @Stefan: Ja det börjar onekligen se väldigt lovande ut. Ska bli riktigt kul! :)

  SvaraRadera
 6. Tyvärr ska jag inte till ÖÖW, däremot till Kairo den helgen. Misstänker att ni kommer att ha en betydligt mer intressant upplevelse vad gäller öl än vad jag kommer att ha.

  SvaraRadera
 7. Hej ölbloggare!

  Alltid roligt att hitta feedback om ölen. Alkemisten på mässan förra året var lagrad i fyra år. Den som släpptes i år är än så länge ca 1 år gammal och har bättre potential än den förra. Återstår att se hur mycket den lyfter sig med lagring. Den förra Alkemistbatchen lyfte sig för varje år som gick. Vi tar med oss flaskor till mässan i Örebro i helgen.

  Skål!
  Raimo/Hantverksbryggeriet

  raimo@hantverksbryggerit.se

  SvaraRadera
 8. @Raimo: Spännande att du kommer in och informerar oss! Blir absolut till att prova den på festivalen om det finns möjlighet.

  Själv tycker jag alltid den låtit intressant och det är häftigt att ett bryggeri från Sverige ger sig på en sån traditionell stil. :)

  SvaraRadera