måndag 2 november 2009

Dagens ölinköp!


Det efterlängtade novembersläppet är äntligen här! Följande öl inhandlades:

Haandbryggeriet Norwegian Wood
- väldigt gott vad jag minns. Köpte en flaska på Vinmonopolet i Oslo City förra året, och tyckte mycket bra om det när Fredrik och jag delade en flaska i höstrusket någon gång i oktober. Därför skall det bli intressant att testa igen. Är lite rädd att bli besviken, men vi får väl se.

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock - har inte provat förut så det kändes som ett självklart inköp till det ynka priset av 28 kronor. Det lär vara massor av rökighet och charkuterier så det gäller väl att vara på humör för det när flaskan öppnas ....

Grebbestad Lunator
- jag älskade verkligen 2008:an och hoppas på en lika bra årgång igen från Bohusläns stolthet.

Thomas Hardy's Ale 2005 - första gången jag drack Thomas Hardy's var på nyårsafton 2007. Då var det dessutom det årets årgång och allt var väldigt nytt... jag var 19 år och väldigt fanatisk. 2008:an blev därmed något av ett antiklimax. Vet inte om årgången var sämre eller det berodde på ökad "erfarenhet" och att färska flaskor egentligen inte skall vara något vidare. Därför skall det bli extremt intressant att prova en flaska med fyra år på nacken av denna (utrotningshotade?) klassiker.

Fuller's Vintage Ale 2009 - har en flaska från 2008 på lagring, så att lägga till en av 2009s årgång kändes självklart. Har ju enorm potential också... förhoppnigsvis kan man dra ihop någon form av vertikalprovning om några år.

Avery Hog Heaven - enda amerikanen för månaden (åtminstone i det vanliga släppet) och förväntingarna är ganska höga. Undrar hur humledrivet det är?

Allt som allt - en massa gott att njuta av. Hade velat köpa mer om jag hade råd - men tyvärr blir det inte så denna gång. Sorgligt men sant. Fredriks inköp kan ni läsa om här nedan.

6 kommentarer:

 1. Hardys 05 är riktigt bra just nu.

  Vetifan om fullers vintage har en enorm potential dock, jag tycker den blir rätt dassig efter ett par år på nacken. Gäller väll att tajma lagringen perfekt antar jag.

  SvaraRadera
 2. Niggze: OK, ja jag har ju faktiskt inte smakat någon lagrad men det verkar som några år gör susen. 1999:an har ju högt betyg på RB t.ex. även om det verkar som det var ett bra tag sedan den peakade.

  Ska bli intressant att parallellprova någon dock. Ser verkligen fram emot Hardy's. Blir nog om ett par dagar, eftersom bryggeriet rekommenderar att man låter den vila just så länge :)

  SvaraRadera
 3. Jag provade 99an för kanske ett halvår sedan, var rätt trevlig men som sagt den hade peakat för ett tag sedan.

  Just 05an Thomas Hardy är riktigt bra just nu, köp fler flaskor! :) Säker på att du/ni kommer digga den som attans!

  SvaraRadera
 4. Ok, ja där ser man. :)

  Låter ju riktigt bra det! Jag vill dock prova en flaska själv först och se... och sedan har jag inte riktigt råd med så många öl nu eftersom jag (vi) ska på Örebro Öl & Whisky, etc. Man borde få öldrickarbidrag, åtminstone när man studerar :) Man ska väl ha någon julöl sedan också, och jag är jäkligt sugen på att beställa från mitt-i-månaden, men vi får se...

  SvaraRadera
 5. Fuller's Vintage Ale tycker jag är väldigt bra redan under första året. Ungefär som deras "vanliga" ales, men lite snyggare och mer.

  SvaraRadera
 6. Jo, den är god som ung också. Gillade 2008an förra året så. Kommer nog inte orka spara alltför länge heller, men det är kul att testa årgångar mot varandra...

  SvaraRadera