torsdag 31 maj 2012

Mohawk Unfiltered Lager

Imorgon är det dags för ett nytt stort släpp på Systembolaget, vilket inkluderar sommarens släpp, som kommer finnas tillgängligt hela sommaren på Systembolaget. Flera bloggar har gjort ett utmärkt jobb med att uppmärksamma detta, bland annat Ölsvammel.

Vi börjar redan idag med en recension av ett av de på förhand mest intressanta ölen ur sommarsläpper nämligen Mohawk Unfiltered Lager som är vad den heter. Förutom att den är just ofiltrerad är den rejält humlad och egentligen bryggd som en pale ale förutom att den är underjäst då.

Here we go!

Vätskan är ljust orange och lite lätt grumlig med ett cirka en och en halv finger högt vitt skum. Det blir en del skumrester på glasets insida.

Doften bjuder på en massiv humlearom med tydliga inslag av citrusfrukter såsom grapefrukt och mandarin men även en hel del gräsiga toner. Det finns också en lätt bakgrund av karamellmalt och ljust bröd samt en lätt jästig ton.

Smaken är fräsch och besk med bra drag i de citrusfruktiga tonerna. Det finns också en lätt ton av gräs och örter tillsammans med en stabil bakgrund av karamellmalt och lätt brödiga toner. Ölet avslutar torrt och beskt.

Ölet är relativt fylligt med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är små och mjuka.

Ojoj, det här är riktigt bra! Mohawk med Stefan Gustavsson i spetsen har verkligen lyckats göra en ofiltrerad lager som nästan har en karaktär av en pale ale och med en riktigt trevlig humlearom. Det här kommer helt klart bli en favorit i sommar!

Betyg? 4,1 av 5! Riktigt bra!

Pris: 18:90 för 33 cl på Systembolaget. Tillgänglig från och med 1:a juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar