onsdag 2 maj 2012

LoverBeer Madamin

Italien är kanske inte det land man främst förknippar med öl och mikrobryggerier, men faktum är att det Italien är ett relativt stort ölland med mängder med mikrobryggerier, jag har hört siffran 200 stycken. Den här gången är det dags för ett öl från ett mikrobryggeri vid namn LoverBeer och deras öl Madamin er en ekfatslagrad suröl på 6,2%.

Vi kör på direkt med en recension!

Ölet är djupt rödbrunt och rejält grumligt med ett en och en halv finger högt beige-aktigt skum. Det blir inga direkta skumrester på glasets insida.

Doften är syrlig och kryddig med inslag av körsbär, rödvinsvinäger och lite stall. Allt detta rundas av med en fin vanlijaktig ton från ekfatslagringen som knyter ihop doften på ett läcket sätt.

Smaken är precis som doften lovar syrlig på gränsen till sur med tydliga inslag av körsbär, rödvinsvinäger och svartvinsbärsblad. Det finns också en lätt sötma och allt ihop avrundas av en tydlig vaniljaktig ton från ekfatslagringen precis som i doften.

Ölet är lätt till medelfylligt med en relativt hög kolsyrehalt. Bubblorna är små och lätt stickiga.

Det här var helt klart en trevlig bekantskap. Som sursölfantast är det alltid roligt att upptäcka nya godbitar från nya spännande bryggerier och den här dricker jag gärna igen!

Betyg? 4,2 av 5! Riktigt bra!

Pris: Gåva från David. Ej tillgänglig i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar