tisdag 11 augusti 2009

Runöl Export

Ännu en öl som dracks på provningen för ett par veckor sedan, tror det är den sista eller näst sista vi har kvar att recensera. Hursomhelst! Här har vi en intressant öl på flera sätt, dels att den klassas som en lokal produkt, och att det mer eller mindre framstår som att den är bryggd av Millingstorps Gårdsbryggeri. Så är icke fallet, som jag har förstått det, rätta mig om jag har fel, så bryggs den i Tyskland på råvaror som är odlade i Sverige.

Det är givetvis Runöl Export den handlar om, precis som titeln antyder. Nåja, hur var den då?

Ölet har en gyllene färg med en stor vit och väldigt tilltalande skumkrona. Ölet lämnar lite rester på glaset under tiden det dricks.

Doften har inslag av hö men även nybakat ljust bröd samt en lätt humle-arom som drar åt det Tyska hållet.

Smaken är trevlig men kanske lite intetsägande. Det finns dock en del trevliga toner med inslag av ljust bröd, gräs och en lätt fräschör som drar åt citron hållet. Beskan är lätt och gör ölet väldigt drickbart.

Ölet är medelfylligt på gränsen till tunt med små friska bubblor. Trevligt.

Nå, ett lageröl är ett lageröl är ett lageröl osv, eller? Ja det är nästan så att det känns så ibland, visst detta var gott, men tyvärr rätt tråkigt precis som 95% av all annan lageröl (enligt mig då). Betyget landar någonstans runt 2,8 av 5!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar