söndag 22 maj 2011

Brooklyn Summer Ale

Första ölet ut från Systembolagets sommarlansering blir Summer Ale från Brooklyn Brewery. Garret Oliver som är bryggmästare på bryggeriet har på sistone varit ganska mycket i Sverige och hållit i diverse föredrag och provningar. Dessutom lyckades Darren på BeerSweden nyligen att få till en Skype-intervju med honom, den hittar ni här.

Hursomhelst, ölet är en golden ale på 4,5% bryggd på utvald engelsk malt från tvåradigt korn, dessutom är den humlad med humlesorterna Perle, Cascade, Fuggle och Amarillo. Det låter väl lovande?

Vätskan har en klar orange färg med ett medelstort vitt skum. Skummet lämnar rejält med skumrester på glasets insida.

Doften är har inslag gräs, jord och lätt parfymerade grapefruktstoner. Det finns även en maltig bakgrund med inslag av smördegskakor. Det är en väldigt lätt doft.

Smaken är ganska tillbakadragen med endast lätta toner av gräs och grapefrukt, här tar malten mer plats med inslag av smördegskakor och karamell.

Ölet är lätt med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är små och lätt stickiga.

Njae, det här var inte så jättekul. Ölet känns överlag lite väl tillbakadraget och dessutom upplever jag smakerna som ganska "fadda". Det här blir inte min favoritöl i sommar.

Betyg? 2,9 av 5.

Pris: 16:90 för 355 ml på Systembolaget.

1 kommentar: