måndag 23 maj 2011

Bocken I Paradiset

Andra ölet ut från Systembolagets sommarsläpp blir Bocken I Paradiset från Spendrups-ägda Gotlands Bryggeri. Förra sommaren bjöd de på Sleepy Bulldog Summer Pale Ale som en del av sommarlanseringen, i år är det alltså Bocken I Paradiset som gäller.

Ölet är en bock i tysk stil humlad med både amerikansk och tysk humle. Med en alkoholhalt på 7,4% får den lov att anses vara ganska stark för att vara en sommaröl. Hursomhelst, jag kör på direkt med en recension!

Vätskan är klar och bärnstensfärgad med ett cirka två fingrar högt smutsvitt skum. Det blir endast lätta skumrester på glasets insida.

Doften har tydliga maltiga inslag med toner av karamellmalt och rågbröd. Det finns även en blommig, gräsig och lätt fruktig humlearom - det är dock malten som står i centrum

Smaken är även den maltig med en markant bitterhet från humlen. Det finns inslag av knäck och rågbröd från malten och blommiga och gräsiga toner från humlen. Alkoholen slår igenom lite lätt när ölet har värmts upp lite i glaset.

Ölet är lätt till medelfylligt med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är medelstora och mjuka.

Det här var faktiskt inte så dumt. Tyvärr så slår alkoholen igenom lite lätt när ölet har värmts upp lite i glaset, men det är inte så farligt egentligen. Det är hursomhelst kul med ett lite humligare bocköl!

Betyg? 3,4 av 5!

1 kommentar:

  1. Ingen Höjdara för att vara ett sommaröl betyg 1,5 av 5,0

    SvaraRadera