lördag 6 mars 2010

Svart Chokladstout

Black Chocolate Stout är en sådan öl som jag gillat ända sedan jag började dricka öl på allvar för drygt tre år sedan. För det första var det en av de få riktigt häftiga imperial stouts som fanns på Systembolaget på den tiden, sen är den ju också väldigt prisvärd. Hursomhelst, av någon anledning har vi aldrig recenserat den här på bloggen men nu är det dags!

Färgen är kolsvart och skummet har en ljus kaffe latte-färg. Knappt några skumrester.

Doften är stor av rostad malt, choklad, finare sprit och återigen choklad. Det är trots de stora rostade tonerna en ganska balanserad och "lugn" doft.

När man först smakar på den slås man såklart av en hel del rostad malt. Sen börjar de sköna smakerna komma fram, den bjuder på en hel del torkade frukter typ russin och 70%-ig choklad. Det är en ganska torr imperial stout vi pratar om trots att det finns en lätt restsötma.

Ölet är fylligt, medel till stor munkänsla skulle jag vilja säga. Kolsyran bjuder på en del små, lätt stickiga, bubblor som mjuknar under tiden man dricker den.

Brooklyn Brewery bjuder oss inte bara på en billig imperial stout utan på en väldigt billig och bra imperial stout. Den är kanske inte den mest spännande eller bästa som finns på marknaden, men den är nog en av de mest prisvärda.

Betyg? 3,95 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar