Kom med era bästa recept på riktig chili dvs maträtten med nötkött där man låter köttet koka riktigt länga osv. Jag vill gärna att ingredienserna mörk öl typ belgisk eller engelsk ska vara med samt habanero!
Bjuder här på ett schysst recept. Inte mitt men har provat det och den blir rejäl. Se till att ha ölförrådet välfyllt, men det har nog de flesta som läser detta.
Har gjort den här några gånger och är alltid nöjde med resultatet: http://www.hornfeldt.se/chili
Jag vet att det är frestande att byta ut Coronan.. men gör inte det. Min erfarenhet med öl i mat är att minsta lilla beska kommer att förstärkas rejält, till den punkt att det blir riktigt äckligt. Jag gjorde en lök och ölsoppa med nån Shepherd Neame som till min förvåning blev tokbesk, på gränsen till oätlig.
Hursom, se till att få tag på rätt chilisorter, ancho och chipotle är en grym duo som verkligen gör den här rätten. Se också till att göra ett rejält jobb när ny bryner köttet. Ha inte för mycket i pannan och jobba i omgångar, det är värt besväret!
Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn det i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.
Gör din vanliga chili och använd öl i den... En sak att tänka på är att om du väljer ett beskt öl kommer chilin (eller vad du nu lagar) bli besk och ju längre det står och puttrar ju mer koncentreras smaken och så även beskan.
Bjuder här på ett schysst recept. Inte mitt men har provat det och den blir rejäl. Se till att ha ölförrådet välfyllt, men det har nog de flesta som läser detta.
SvaraRadera/Jörgen
http://www.abc.se/~m8973/matrecept/chili.html
Har gjort den här några gånger och är alltid nöjde med resultatet: http://www.hornfeldt.se/chili
SvaraRaderaJag vet att det är frestande att byta ut Coronan.. men gör inte det. Min erfarenhet med öl i mat är att minsta lilla beska kommer att förstärkas rejält, till den punkt att det blir riktigt äckligt. Jag gjorde en lök och ölsoppa med nån Shepherd Neame som till min förvåning blev tokbesk, på gränsen till oätlig.
Hursom, se till att få tag på rätt chilisorter, ancho och chipotle är en grym duo som verkligen gör den här rätten. Se också till att göra ett rejält jobb när ny bryner köttet. Ha inte för mycket i pannan och jobba i omgångar, det är värt besväret!
Lycka till!
Ingredienser
SvaraRadera1,2 kg högrev
Olja till stekning
1 pkt bacon, 140 g
2 gula lökar
2 morötter
5 stjälkar blekselleri
10 vitlöksklyftor
2 1/2 spanska chilipepparfrukter, urkärnade
2 1/2 chilifrukter, rökta, chipotle
2 msk ingefära, finhackad
2 burkar krossade tomater
5 dl ljust öl
2 1/2 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 lagerblad
2 röda paprikor
Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn det i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.
Håll till godo!!/ Emerson`s Husse
Gör din vanliga chili och använd öl i den... En sak att tänka på är att om du väljer ett beskt öl kommer chilin (eller vad du nu lagar) bli besk och ju längre det står och puttrar ju mer koncentreras smaken och så även beskan.
SvaraRaderaTa en folkölsporter såsom man gör till porterstek. Lagom beska för jobbet!
SvaraRadera