fredag 18 mars 2011

Spendrups lanserar Brutal Brewing

Som ni alla säkert vet så har Spendrups börjat med att göra U.S.A.-inspirerade lageröl på burk under namn såsom Pistonhead och Cheap Thrills. Nu ska ett helt bryggerikoncept byggas upp runt den här typen av öl och de ska brygga nya och kreativa öl, "allt är tillåtet" som de själva uttrycker det.

De är dock noga med att påpeka att det inte är något mikrobryggeri utan att det helt enkelt är ett dotterbolag som ska heta Brutal Brewing. Såhär uttrycker sig företagets nye VD Fredrik Spendrup om det hela:

- Att säga nej till inneboende entreprenörskraft och experimentlusta ligger inte i vår natur, den här satsningen på Brutal Brewing kommer att stärka hela Spendrups utveckling. Vi behöver ett växthus, ett sammanhang där ”allt är tillåtet” och där kreativiteten kan få större utrymme. Men det är långt ifrån ett mikrobryggeri - det är Brutal Brewing helt enkelt, berättar Fredrik Spendrup, som tillträder som VD på Spendrups Bryggeri i maj.

Egentligen förstår jag inte varför de skulle behöva något "växthus" som brygger märkliga hypade lageröl när man har Gotlands Bryggeri att luta sig tillbaka på när det gäller att ta fram lite mer spännande ölsorter. Detta låter helt enkelt som ett försök att locka yngre människor med någon "häftig" öl-image än ett seriöst försök att skapa gränsbrytande öl.

Som ni kanske förstår på mitt sätt att skriva är jag redan sen innan en aning skeptisk till det hela då jag aldrig blivit särskilt imponerad av Spendrups försök att ta ut svängarna. Egentligen finns det inte så mycket mer att tillägga från min sida utan tiden får helt enkelt utvisa vad det blir av det här "projektet".

Vill du läsa mer? Klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar