lördag 5 mars 2011

Green Flash West Coast IPA

Detta är första gångens om jag får chansen att prova ett öl från från Green Flash Brewing. Direkt jag såg flaskan i butiken förstod jag att detta var ett öl som ville förmedla något, logotypen är verkligen genomtänkt där man har fått med både humle och malt men även vatten och sol som givetvis på sitt sätt är endel av ingredienserna i detta öl.

Som ni säkert redan förstått är det Systembolaget-aktuella West Coast IPA som det handlar om. Detta är alltså en västkusts IPA på 7,3% med imponerande 95 IBU. Utöver detta så är ölet även ofiltrerat samt humlat med humlesorterna Cascade, Centennial, Columbus och Simcoe, så det lovar helt klart gott om man gillar citrusbetonade humlebomber!

Vätskan är lätt grumlig röd/orange med ett medelstort beige-aktigt skum. Skummet lämnar rejäla mängder skumrester på glasets insida.

Aromen har stora inslag av grapefrukt, kiwi, nypressade apelsiner och tallbarr men även en potent bakgrund av karamellmalt. Det doftar stort och friskt men behåller samtidigt en viss elegans.

Smaken är även den dominerad av frukter såsom grapefrukt och kiwi. Men det finns även en rejält tilltagen beska med nyanser av tallbarr och bittra örter. Överlag har ölet en väldigt grön och frisk smak.

Munkänslan med medelstor med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är medelstora och mjuka.

Helt klart en väldigt trevlig IPA. Dock känns det som att det blir svårare och svårare att bli riktigt imponerad nuförtiden. Trots att det på många sätt är väldigt bra så känns det som att det är något som fattas för att det ska bli ett toppbetyg.

Betyg? 4 av 5. Gott och läskande!

Pris: 29.90 för 355 ml på Systembolaget.

3 kommentarer:

  1. Jag har svårt för det fruktiga amerikanska humleölet. Däremot diggar jag råfruktsölet, Budweiser, Michelob, Schlitz.

    Gud och Sex


    Stor ölartikel där med!

    SvaraRadera
  2. Kul att se att någon gör en recension utan att hype'a den.

    SvaraRadera
  3. @Humligheter: Nej varje öl kan ju inte hype:as, och det är förövrigt ett fenomen som vi så gott vi kan försöker undvika här på bloggen! Hursomhelst, tack för kommentaren!

    SvaraRadera