måndag 9 april 2012

Anders Dubbel IPA

Systembolagets lansering av tjänsten för beställning av lokala produkter i hela landet blev för många något av ett antiklimax för många leverantörer såväl som kunder. Trots detta var det inte ett totalt misslyckande då man faktiskt kunde beställa en hel del trevliga öl.

Min första beställning blev tre öl från Eskilstuna Ölkultur, nämligen Anders Dubbel IPA, Fristadens Stolta Imperial Stout samt Röksta Rökbock. Alla tre kommer att recenseras här på bloggen och först ut blir Anders Dubbel IPA - en DIPA humlad med Pacific Gem, Columbia, Citra och Chinook.

Då kör vi!

Vätskan är djupt gyllengul och lätt disig med ett cirka en och en halv finger högt vitt skum. Det blir en del skumrester på glasets insida.

Doften är massiv av amerikansk humle med riktigt sköna inslag av tropiska frukter såsom ananas, grapefrukt, passionsfrukt och mango samt en bitter doft av tallbarr. Malten är knappt märkbar i doften.

Smaken är även den rejäl av amerikansk humle med inslag av just tropiska frukter med betoning på ananas och grapefrukt. Det är en ganska torr DIPA och malten klarar precis att skänka tillräckligt med sötma för att väga upp all humle.

Ölet är medelfylligt med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är små och mjuka.

Det här är en väldigt bra DIPA - helt klart en av de bästa jag druckit från ett svenskt bryggeri. Förhoppningsvis får vi chansen att fortsätta beställa denna, det här kommer att vara flytande guld för svala sommarkvällar.

Betyg? 4,4 av 5! Riktigt bra!

Pris: 34:50 för 33 cl på Systembolaget.

1 kommentar: