onsdag 26 januari 2011

Vårens nyheter på Systembolaget

Det har publicerats flera ingående inlägg kring årets ölnyheter bland ölbloggarna tidigare i vinter, och de har varit ganska omfattande och mastiga att ta till sig. Därför tänkte jag göra en liten snabb sumering av vårnyheterna som kommer den 14:e februari på Systembolaget. Innan det tänkte jag dock även göra en snabb summering av småpartierna som kommer till ett 30-tal butiker den första februari!
I detta lilla släpp tycker jag faktiskt att allihop är värda ett köp. Som vanligt så har Brooklyn Black Chocolate Stout ett exceptionellt lågt pris med tanke på hur bra den är samt den höga alkoholhalten. Förövrigt får ni nog vara snabba om ni vill ha tag på Celebration, den brukar ta slut riktigt snabbt. De två trappisterna från Achel känns också självklara, speciellt om man inte har provat dem förut. Hursomhelst, nu är det dags för vårnyheterna!
Så, det här är alltså vårnyheterna som kommer den 14:e februari och finns tillgängliga till och med den 15:e maj. Under denna tid kommer det dock att dyka upp en hel del andra nyheter som jag kommer att återkomma till. De öl från denna lista som jag kommer att prova är det de båda iporna i form av Epic och Modus, sen vill jag även prova Oppigårds Spring Ale, Beer Here Vårwit och eventuellt någon av de andra, vi får se. Som helhet känns det som att släppet fokuserar på humle och lättdrucket, vilket kan vara bra för vårsläppet. Kanske hade det varit kul med någon porter också, men men. Förövrigt har jag förstått att Modus kommer på flaska, vilket jag tycker är märkligt. Det borde ju vara mer logistiskt smidigt att ta hit den på burk, samt att det vore kul med en bra IPA på burk på Systembolaget.

4 kommentarer:

  1. En fin lista. Fast Epic är inte amerikansk ;)

    SvaraRadera
  2. @Stouter: Alldeles riktigt, fixat! :)

    SvaraRadera
  3. Brooklyn har oförskämda priser alltså. Nu får man stocka upp!

    /Lucas

    SvaraRadera
  4. Hade också sett fram emot en fräsch burk-IPA på systemet. Synd att SKA-IPAn den kommer i flaska.

    SvaraRadera