torsdag 29 oktober 2009

En väldigt otjeckisk tjeck

Vadå? tänker ni nu, och det gör ni med all rätt. Ölet det handlar om är nämligen Březňák Světlý Ležák från Pivovar Velké Březno. Det är väl som man skulle kunna säga en tjeckisk pilsner till budgetpris. De billigare tjeckerna brukar ändå vara ganska bra tycker jag, t. ex Budweiser Budvar eller Primatór Premium Lager är ju riktigt trevliga öl. Hursomhelst, såhär var denna:

Ölet är bärnstensfärgat med ett stort och fint vitt skum, flaskan är klassiskt stilren.

Doften är ganska anonym, endel hö med inslag av vete. Det finns även toner av blöt wellpap och en viss alkoholkänsla i doften.

Smaken är inte heller den speciellt angenäm, en lätt humlebeska med stora höiga toner med inslag av nybakad småfranska. Alkoholtonen slår igenom lite lätt även här.

Munkänslan är mellanfyllig på gränsen till tunn med en rejält tilltagen kolsyra.

Hursomhelst, som titeln antyder så är det här enligt mig en ganska otjeckisk tjeck, det känns mer som en väldigt tråkig internationell lager. Betyg? 2,15 poäng av 5!

2 kommentarer:

  1. Tyckte också att den var synnerligen tråkig. Men det är skönt på ett sätt att inte allt är gott.

    SvaraRadera
  2. @Gyllenbock: Jo, det är verkligen en supertråkig tjeck måste jag säga. Men som du säger, det är väl tur att det finns dålig öl så att man kan uppskatta de bra grejerna ännu mer. :)

    SvaraRadera