fredag 19 augusti 2011

Flying Dog Snake Dog IPA

Den andra riktigt "intressanta" ölen ur blandlådan som jag beställde från Wicked Wine via Systembolagets privatimport är Flying Dog Snake Dog IPA. Detta är en öl som jag druckit ett par gånger förut och var helt bombsäker på att jag hade recenserat på bloggen, men icke sa nicke!

Vad är då Snake Dog IPA för ett öl? Jo det är en amerikansk IPA på 7,1% på hela 60 IBU och de huvudsakliga humlesorterna är Warrior och Columbus.

Hursomhelst, dags för en recension!

Färgen är kopparröd med ett två och en halv finger högt skum. Skummet lämnar rejält med skumrester på glasets insida. Bilden ger inte ölet rättvisa då kortet är tagit i dålig belysning.

Doften är humledominerad med rejäla inslag av tallbarr och citrusfrukter med betoning på clementiner. Det finns också en lätt bakgrund av karamell-aktig malt med lätt knäckiga toner. Humlen är nog tyvärr lite trött då det bara är cirka en och en halv månad kvar till ölets bäst före-datum går ut.

Smaken är rejält bitter och det är en ganska torr IPA det handlar om. Den strama beskan från humlen tillsammans med dess inslag av tallbarr och citrusfrukt är vad som dominerar denna IPA. Endast lätta knäckiga toner av malten slår igenom i slutet. Ölet avslutar torrt och bittert och gör att man genast vill ta en klunk till.

Ölet är medelfylligt med en relativt hög kolsyrehalt. Bubblorna är medelstora och lätt stickiga.

Detta var inte så dumt. Tyvärr märks det att ölet är långt fram att vara i toppform, vilket drar ner intrycket endel - den är betydligt roligare att dricka när den är lite färskare.

Betyg? 3,6 av 5.

Pris: Del av en blandlåda om fyra sorter från Wicked Wine á 349:- för 12 flaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar