torsdag 10 juni 2010

William Brothers Summer Sun

Ytterligare en ölrecension - den här gången handlar det om William Brothers Summer Sun, vilket även den är en del av sommarsortimentet på bolaget under maj-augusti. Det är en Golden/Blond Ale på endast 4% vilket väl talar för att det är en perfekt session beer.

Ölet är gyllenfärgat med ett stort fluffigt vitt skum som lämnar en hel del rester på glaset. Det ser inbjudande och läskande ut.

Doften är humlig, fast i en mer brittisk stil: blommiga toner, lite parfym och förnimmelse av aprikos. Det finns också lite gräsiga toner, hö, kakig malt och en gnutta karamell.

Smaken är främst väldigt fruktig och associerbar till marmelad på något sätt - mycket aprikos, men sedan finns också den där typiska blommigheten, parfym och kakig malt. Eftersmaken är besk, något torr och väldigt uppfriskande.

Kroppen är lätt med en medelstark kolsyra som pirrar något på tungan - litet mer än en vanlig brittisk ale med andra ord.

Det här är ett väldigt drickbart öl som passar perfekt nu på sommaren. Det är ingen smakbomb, men vill man ha en session beer att dricka i solen är det här något jag rekommenderar starkt.

Betyg: 3,6 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar