söndag 28 juni 2009

Hoegaarden Rosée

Hoegaarden tillverkar ju en av de mest berömda Belgiska witbier som finns. Nämligen Hoegaarden Witbier, som med fördel dricks en varm sommardags ur sitt stora profilglas på en väl vald pub.

Av någon anledning tyckte jag först att det lät ganska spännande med en Hoegaarden kryddad med hallon, kan man krydda Lambik så kan man väl krydda veteöl, tänkte jag. En 4,5% fruit beer borde väl passa en dag då det är över 35 grader celcius i solen. Hur smakade det då?

Färgen är ungefär som kan förväntar sig, en grumlig rödaktig färg med ett tunt vitt skum. Ungefär så som en Kriek kan se ut. Så långt, allt väl.

Doften är lätt sötaktig med inslag av övermogna hallon, det finns även en lätt ton av malt. Inge humlearom att tala om, och den härliga kryddigheten från vanliga Hoegaarden Wit är som bortblåst.

Smaken är vek, tunna inslag av söta hallon, ingen syra att tala om. Det finns även inslag av någon märklig karaktärslös maltighet. Nej - detta var inget vidare.

Det blir inget högt betyg som ni kanske förstår. Hamnar någonstans runt 2,4 poäng av 5 möjliga.

3 kommentarer:

  1. Instämmer i det du skriver. Tyckte själv att den lutade lite väl mycket mot vanlig dricka eller alkoläsk. Inte alls samma härliga mustighet som en lambic.

    SvaraRadera
  2. Stefan: Nej precis, hade den varit lite syrligare och bittrare så hade den varit mycket mer uppfriskande. Nu kändes den bara väldigt tråkig och smaklös. Riktigt trist faktiskt.

    SvaraRadera
  3. Bjöd bort min energidryck till flickvännen faktiskt.

    SvaraRadera