onsdag 20 april 2011

Grilla i påsk?

Många av er kommer förmodligen liksom jag, om vädret tillåter, plocka fram grillen nu i påsk. Detta med rätta, det har varit en lång och kall vinter och nu lockar ledighet och festligheter.

Vad ska man då dricka till de grillade revbensspjällen, de kryddiga korvarna eller den marinerade fläskkarrén? Eller varför inte oxfilé, fläskfilé eller lammracks? Givetvis beror det på hur man kryddar köttet och vad man har för tillbehör, men här är tre klockrena öl att dricka till de olika läckerheterna!

Nanny State: En alkoholfri men defintivt inte smakfri öl från BrewDog. Ska du köra eller av annan anledning inte dricka någon alkohol i helgen är detta ölet för dig. Denna kommer garanterat att bryta av skönt mot lite fetare matträtter med olika röror och såser. Pris: 11:50 för 33 cl på Systembolaget.

Brakspear Bitter: En bitter på 3,4%, och en av de godaste inom stilen som man kan få tag på i Sverige. Denna kommer att passa fint till olika sorters korvar och kött i lite mildare marinader. Ett extra plus är att den finns i de flesta välsorterade matvaruaffärer. Pris: Runt 20:- för 50 cl i dagligvaruhandeln.

Mikkeller Green Easter: En rejält humlad IPA på 7%. Detta är den starkaste och smakrikaste ölen på listan, den kommer att passa perfekt till lite starkare rätter med mycket chili och andra kryddor i. Pris: 37:90 för 33 cl på Systembolaget.

Egentligen skulle listan kunna vara bra mycket längre, men det här är mina bästa tips inför helgens grillande!

1 kommentar:

  1. Solida grillöl! Alltid bra att (även) lyfta fram de alkoholsvagare alternativen!

    SvaraRadera