fredag 1 juni 2012

Mohawk Summer India Pale Ale

Vi fortsätter med lite fler Mohawk-recensioner! Den här gången är det dags för Mohawk Summer India Pale Ale som fanns på Systembolaget förra året men fick stå tillbaka för andra sommaröl i år. 

Färgen är gyllene orange och lätt grumlig med ett knappt två fingrar högt vitt skum. Det blir en hel del skumrester på glasets insida.

Doftig är frisk och fruktig med en rejäl humlearom med drag av ananas, grapefrukt och passionsfrukt. Doften är sådär härligt frisk och fruktig som man bara kan önska av en sommar-IPA. Utöver all humle finns endast en lätt bakgrund av malt som drar åt karamell-hållet. 

Smaken är först överraskande besk men sedan kommer alla trevliga frukttoner som doften skvallrade om. Här bjuds på generösa mängder ananas och grapefrukt. I bakgrunden finns en lätt ton av karamellmalt och fruktkola. 

Ölet är medelfylligt med en relativt hög kolsyrehalt. Bubblorna är små och lätt stickiga. 

Det här är oväntat bra. Förra året var jag helt klart lite lätt skeptisk mot denna brygd, men jag tror att receptet har finslipats en hel del sen dess och nu är den dessutom ofiltrerad. Allt detta förhöjer intrycket rejält.

Betyg? 4 av 5! En riktigt bra IPA!

Pris: Ej tillgänglig på Systembolaget. Finns på välsorterade pubar och restauranger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar