lördag 2 juni 2012

Mohawk Oat India Pale Ale

Då var det dags för den näst sista av Mohawk-ölen jag hade tänkt att recensera för den här gången. Det rör sig om ännu ett välhumlat öl nämligen Mohawk Oat India Pale Ale. Det är alltså en IPA bryggd med havre för att ge den en fylligare karaktär.

Vätskan är djupt orange och rejält grumlig med ett tre fingrar högt smutsvitt skum. Det blir rejält med skumrester på glasets insida.

Doften är först oväntat lågmäld men sedan uppenbarar sig trevliga toner av mandarin och tallbarr. Det finns också en fyllig malt ton som jag associerar till havren, tänk digestivekex. Det finns också lätta inslag av karamellmalt.

Smaken är mjuk men relativt besk och det bjuds på en hel del grapefrukt, mandarin och tallbarr. Det finns också en lätt ton av digestivekex och karamellmalt. Eftersmaken är fruktig och besk.

Ölet är fylligt med en relativt hög kolsyrehalt. Bubblorna är medelstora och lätt stickiga.

Det här var helt klart intressant. Dock är jag inte helt övertygad utan jag tycker havren gör IPA:n onödigt tung och klumpig. Det blir liksom inte sådär uppfriskande som man vill att det skall bli. Ändock en helt okej IPA!

Betyg? 3,5 av 5!

Pris: Ej tillgänglig på Systembolaget. Finns på välsorterade pubar och restauranger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar