tisdag 13 augusti 2013

Wermlands Brygghus Lättöl

Precis som tidigare utlovat kommer nu en recension av Wermlands Lättöl. Detta blir också vår första recension av öl från Wermlands Brygghus - de andra två kommer såsmåningom.

Vi kör på direkt med en recension!

Ölen är djupt guldgul med ett cirka två fingrarhögt vitt skum. Det blir endel skumrester på glasets insida.

Doften bjuder på fruktig citrushumle med tydliga inslag av grapefrukt, vinbärsblad och passionsfrukt. Bakom detta finns en tydlig maltprofil som drar åt det mer karamelliga hållet. Det är dock humlen som dominerar här.

Smaken är oväntat fyllig och rund för att vara en lättöl. Beskan och även fruktigheten från humlen gör sig påmind här precis som i doften. Ölet avslutar beskt och friskt.

Ölets fyllighet ligger någonstans mellan låg och medel med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är små och mjuka.

Mmm... Det här är en riktigt bra lättöl. Den påminner faktiskt en hel del om Dugges Brandmästare Andréns Törstsläckare och Ocean Ljusa. Den passade dessutom alldeles klockrent till knäckemackor med gubbröra. Detta kommer bli en regelbunden favorit när jag vill ha ett öl med lägre alkoholhalt.

Betyg? 3,7 av 5!

Pris: 20 kr för 33 cl på Krukmakeriet i Kristinehamn. Finns även tillgänglig på utvalda restauranger runt om i Värmland. Bland annat på Mastmagasinet i Kristinehamn och Cornelis i Grythyttan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar