lördag 2 oktober 2010

Oskar Blues Gubna

Då var det då dags för att recensera det andra ölet som jag och David drack (och delade på) på Bishops Arms i Karlstad efter bryggningen igår. Det är alltså IIPA:n Gubna från Oskar Blues som jag pratar om.

Precis som Mohawk Rye IPA kom på Systembolaget i början av året så är det här en ett öl man bryggt med rågmalt. Rågmalten i IPA/IIPA/DIPA har en tendens att bidra med en viss ton av mint eller rättare sagt eukalyptus.

Hursomhelst, dags för en recension!

Vätskan har en klar orange färg med ett relativt litet beige-vitt skum. Ölet lämnar inga skumrester på glaset.

Rejäla humletoner tillsammans med en viss karaktär av mint är vad som först möter nästan när man börjar dofta på ölet. Det finns även en bakgrund av munchenermalt med karamelliga inslag bakom all humle och rågmalt. Det finns även en väldigt liten, men lätt märklig ton av blåmögelost

Smaken är främst dominerad av grapefrukt och satsumas med endast lätta inslag av minten från doften. Det är ett relativt torrt öl vi har att göra med trots att det finns en lätt sötma från malten, men för att vara en IIPA på 10% så är den väldigt balanserad.

Ölet är medelfylligt till fylligt. Kolsyrehalten är medel med medelstora, mjuka bubblor.

Hmm, detta var en spännande om än lätt annorludna IIPA! Den kändes dock inte riktigt värd 99 kr för en burk men sån tur är så delade jag med David så det blev inte så farligt. Värd att prova!

Betyg? 3,65 av 5. Intressant!

1 kommentar:

  1. Tycker den är väldigt god.
    Lätt mer än 3.5 i betyg från min sida iaf :)

    Dock sjukt va dyr den var på Vasagatan i Stockholm: 185 kr!!!

    Fick hem en låda genom privatimport igår, 59 kr burken blev priset.

    Så 95 eller 99 eller vad ni gav får anses bra.

    SvaraRadera