torsdag 12 juli 2012

Liefmans Cuvée Brut

Ibland köper man på sig öl som man har tänkt att dricka snart och så går månaderna innan man bestämmer sig för att dricka upp ölet ifråga. Så blev det med just Liefmans Cuvée Brut som jag köpte i början på mars i år. Kanske var det bra att jag glömde bort den för vad passar bättre än en läskande körsbärsöl såhär på sommaren?

Vi kör på direkt med en recension!

Färgen på ölet är oväntat mörk och brunröd med ett cirka en och en halv finger högt smutsvitt skum. Det blir endast lätta skumrester på glasets insida.

Doften är frisk och syrlig med tydliga inslag av söta körsbär, nypressad citron och ett stänk av rosévin. Det finns också en lätt jordig jästig ton.

Smaken är både syrlig och söt på samma gång med inslag av syltade körsbär, nypressad citronjuice och rosévin - precis som doften. I smaken finns även en lätt ton av bittermandel och samma jordiga jästighet som doften bjuder på.

Ölet är lätt till medelfylligt med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är medelstora och pigga.

Mmm... det här är helt klart trevligt men ölet ligger helt klart i lä om man jämför med t. ex Cantillon Kriek som jag saknar otroligt mycket på Systembolaget hyllor. Den här är snäppet för söt och tung för att bli sådär riktigt uppfriskande.

Betyg? 3,6 av 5!

Pris: Ej tillgänglig på Systembolaget just nu. Slutsåld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar