onsdag 14 november 2012

Till helgen är det Örebro Öl & Whisky Festival 2012


Ni har väl inte missat att det är mindre än tre dagar kvar till årets upplaga av Örebro Öl & Whisky Festival? Om ni har missat detta är det hög tid att lägga in en växel och överväga att besöka mässan som tar plats i Örebro på fredag och lördag denna vecka. Festivalen bjuder på en mängd intressanta utställare med en välavvägd blandning av bryggerier och destillerier samt importörer och övriga utställare. Sammanlagt finns det över 50 olika utställare med både öl och whisky och utöver dessa tillkommer en hel del andra utställare med bland annat mat, snacks och cigarrer. Givetvis är alla värda att besöka men dessa är några jag rekommenderar er att att besöka!

Bryggerier att hålla extra utkik för är:

t

Den relativt nystartade importfirman/bryggeriet Brekeriet har gått från klarhet till klarhet. De började 2010 som en småskalig importör av speciella belgiska öl och franska cidersorter. Sedan dess har de växt till sig rejält och har nu förutom en intressant importportfölj också flera olika egna ölsorter såsom Saison och Roken men även några riktigt intressanta suröl.Bryggpuben Eskilstuna Ölkultur har verkligen gjort sig ett namn på den svenska ölkartan. Bland annat med hjälp av Anders Dubbel IPA som blev tillgänglig att beställa i hela landet under våren. De har förutom denna riktigt bra IPA med sig ett stort antal olika öl på både fat och flaska.Man får bara inte missa dessa bryggare - särskilt inte nu eftersom de är på hemmaplan. Enligt säkra källor tar de med sig en hel del spännande till festivalen och de har själva gått ut med att ett av ölen kommer bli en riktig överraskning. Ett öl ni inte får missa är Gransus som är bryggd med granskott som ger en väldigt intressant karaktär och ett annat perspektiv på smakassociationer såsom "tallbarr".

Importörer att hålla extra utkik för är:


Det är inte ofta vi får chansen att prova nya spännande öl från det klassiska brittiska bryggeriet Fuller's på mässor runt om i Sverige så att göra ett stopp här känns självklart. Här bör man ta chansen att prova olika varianter på Fuller's årgångsöl såsom Vintage Ale och Brewer's Reserve samt eventuella öl som kan tänkas tillgängliga på fat.De flesta som tänker på Cask Sweden tänker troligtvis på BrewDog och det med all rätt. Cask Sweden har nämligen huvudimportör av BrewDog-öl i Sverige. Men denna gång är det inte enbart för BrewDogs skulle ni bör besöka deras monter utan de har även ett lite men intressant utbud av exklusiva öl från Boulevard Brewing med bland annat Smokestack-serien med öl som Tank 7 och Sixth Glass.När Great Brands kommer vet man att det kommer finnas mängder med spännande öl från USA på plats. Med bryggerier såsom Avery, Great Divide, Ska Brewing, Stone och Oskar Blues kan man vara säker på att det går att få sig en rejäl humlefix. Detta är ett givet stopp för alla humlejunkies.

Hoppas vi ses på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar