onsdag 14 mars 2012

Hops Kill ?

Den här månaden har BrewDog fullkomligt invanderat Systembolagets hyllor med öl. Dels har vi Mix-packet med 5 AM Saint, Alice Porter, Dogma och Chaos Theory sen har vi Hops Kill ? som detta inlägg ska handla om.

Vad är då Hops Kill för ett öl? Jo, det är en amerika-inspirerad imperial red ale på 7,8% bryggd med humlesorterna Centennial och Chinook samt torrhumlad med den senare - två gånger!

Hur är den då?

Vätskan är mörkt kopparröd med ett medelstort beige-aktigt skum. Det blir vissa skumrester på glasets insida.

Doften är mindre humlig än väntat men givetvis är det en ganska massiv humlearom. Humlen som har inslag av grapefrukt, blodapelsin och tallbarr får en tuff match av den massiva maltkroppen som bjuder på en hel del kola/karamell och torkade frukter.

Smaken är både besk och söt med en skön fruktighet från humlen som bjuder på främst oljiga toner tallbarr och blodapelsin. Det är dock inte humlen som dominerar utan den är i balans med den massiva maltigheten i ölet som bjuder på inslag av kolaremmar och torkader frukter samt en viss ton som jag associerar till umami.

Ölet är fylligt med en medelhög kolsyrehalt. Bubblorna är små och mjuka.

Hmm... Nej, det här var inte det roligaste jag provat från BrewDog men samtidigt kan jag inte sticka under stol med att det är ett ganska bra öl. Det är helt enkelt lite för kletigt och tungt för min smak för att nå ett riktigt högt betyg.

Betyg? 3,6 av 5!

32:90 för 33 cl Systembolaget. Tillfällig nyhet.

2 kommentarer:

  1. Jag håller inte riktigt med i bedömningen. Jag gillade denna red ale från Brewdog riktigt mycket faktiskt. På tal om 4-packet testade jag Dogma:n idag. Den var riktigt fin, likaså Chaos Theory. 5 AM saint var ett okej öl medan portern fortfarande står oöppnad.

    SvaraRadera
  2. Härligt att du gillade den!

    SvaraRadera