fredag 22 maj 2009

Westmalle Dubbel - Video

Ja, så var det dags för ännu en videorecension! Ser jag lite trött och vissen ut är det för att jag sprungit på stan med min sambo + en kompis och hans sambo i Karlstad i 8 timmar. Lite flumm blir det som vanligt, och denna gången även lite tilltugg. Hoppas ni fortsätter att följa min serie recensioner - det kommer snart bli lite mer aktuella och spännande öl.

5 kommentarer:

 1. En krögare i bekantskapskretsen köpte i våras 14 fat Westmalle Dubbel mer än vad som behövdes. Tur att den har bra hållbarhet. Och att den är ganska lättsåld – den är ganska publik.

  Till belgisk ale tycker jag ofta att kraftig ost med sellerisalt och fransk senap är svårslagbart.

  SvaraRadera
 2. bark: Kul att se att du tittar in, bloggaren man följt sedan något år tillbaka! :-) Okej det låter som en otroligt trevlig kombination. Ofta är det de riktigt udda grejerna som passar bäst tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Bark. Hårdost skuren i tärningar med lite Dijonsenap som tilltugg till öl är en belgisk klassiker. Och även om Belgien är ett land av chokladälskare, så har jag faktiskt aldrig sett att man kombinerar öl och choklad därnere, lustigt nog. De flesta föredrar helt enkelt kaffe eller kanske cognac när de äter choklad, skulle jag tro. Därmed inte sagt att öl och choklad är fel på något sätt, det är bara det att just i trappistölens hemland är det ganska ovanligt.

  SvaraRadera
 4. Jag är väldigt nyfiken på hur man använder Dijonsenapen till osten och ölen, låter nästan lite galet men.. ah.. Någon som kan föreslå en bra "en öl, en ost, en senap" kombination?

  Förresten Fredrik, kul video som vanligt! forstätt!

  SvaraRadera
 5. Man användar senapen som dippsås helt enkelt. Inte alltför mycket, och den serveras inte på utan bredvid osttärningarna, gärna separat i en sådan där pytteliten skål, typ mindre än en äggkopp. Var det det du undrade?

  Senast jag åt lite ost med en öl var det Traquair House Ale (min sista flaska) och lagrad Grevé. Det funkade jättefint.

  SvaraRadera