måndag 29 november 2010

Örebro Öl & Whisky Festival 2010, del 3

Brill & Co med Mikkellers Big Worse i förgrunden

Så, då är det dags att skriva den tredje och avslutande delen om Örebro Öl & Whisky Festival 2010. Denna del kommer mestadels att handla om de oerhört spännande öl vi drack hos Brill & Co som satte ihop en liten specialprovning för mig och David.

Ett de längre stoppen gjordes hos Brill & Co:s monter. Där brukar det gå att testa många annorlunda öl från många olika bryggerier. Ett av de första där blev 3 Fonteinen Doesjel som var en utmärkt, torr gueuze med många härliga syrliga inslag, inte helt olik den som kom på Systembolaget för ett tag sedan. Vi provade även en liten skvätt av 3 Fonteinen Schaerbeekse Kriek som dyker upp på Systembolaget nu i december.

Sen var det dags för mer öl från samma monter. Nøgne Ø God Jul Islay Edition var en av de häftigaste ölen, riktigt häftig blandning av kryddig julöl och rökig whiskybomb. Grymt! Sedan provade vi också Mikkeller Big Worse som var ett kraftfullt och trevligt barley wine i amerikansk stil.

När de norska och danska ölen var provade var det dags för några smakprov av tre välkända amerkanska öl som egentligen inte behöver någon närmare presentation. Port Brewing Older Viscosity, AleSmith Decadence och Three Floyds Behemoth. Tilläggas bör att vi bara drack runt 2-3 centiliter av dessa öl, då de både var dyrbara och starka.

Innan vi begav oss hemmåt gick vi också förbi Hantverksbryggeriet en andra gång och fick oss ett litet smakprov av deras blåbärslambik Alkemisten. Den var härligt syrlig och rensade upp perfekt efter alla tunga öl!

Som avslutning på denna lilla serie vill jag tacka alla som gjorde denna tillställning möjlig! Extra stora tack går ut till Oppigårds, Närke Kulturbryggeri, Nynäshamns Ångrbryggeri, Hantverksbryggeriet och Brill & Co för deras generositet och trevliga bemötande!

2 kommentarer:

  1. Tack själva för att ni kom förbi och provsmakade lite öl hos oss. Och för att ni gör ett bra jobb med bloggen!

    Hälsningar,
    Marc på Brill

    SvaraRadera
  2. Imponerande läsning om Örebros mässa... känns nästan som att man var där. :) Fanns Ängöl på plats? De gjorde verkligen intryck på mig under Stockholmsmässan. Om ni skulle välja en öl, vilken skulle ni rekommendera från Örebro?

    SvaraRadera