tag:blogger.com,1999:blog-2277052373287544855.post6950381806725270859..comments2023-04-17T13:04:28.738+02:00Comments on Ölkultur med David & Fredrik: St. Georgen Bräu KellerbierDavid & Fredrikhttp://www.blogger.com/profile/03105282577171541576noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2277052373287544855.post-27532088844753245162012-03-17T18:57:49.251+01:002012-03-17T18:57:49.251+01:00inget att jaga upp sig för :-) det var bara att de...inget att jaga upp sig för :-) det var bara att det innan bara stod "överjäst och kallagrad" vilket lät som en extremt snål definition av kellerbier (men en bra beskrivning på kölsch). En god öl är det i alla fall, och en trevlig recension.CalleTnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2277052373287544855.post-46334650652307524082012-03-17T10:33:21.126+01:002012-03-17T10:33:21.126+01:00@CalleT: Vet inte riktigt vad du menar med att jag...@CalleT: Vet inte riktigt vad du menar med att jag blandat ihop Kölsch och Kellerbier eftersom jag uttryckligen skrivit att det är en Kellerbier inlägget handlar om och den är ofiltrerad och opastöriserad. Det som möjligtvis var något felaktigt är att Kellerbier KAN bryggas både över- och underjäst, detta har jag nu korrigerat. :-)Fredrik Khttps://www.blogger.com/profile/14853990499384527657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2277052373287544855.post-15088375811327734972012-03-17T09:52:14.500+01:002012-03-17T09:52:14.500+01:00>
"....Kellerbier, som många av er säkert ...><br />"....Kellerbier, som många av er säkert vet, är en överjäst tysk öltyp som bryggs som en ale men lagras som en kallt..."<br />><br />Nu blandar du ihop kölsch (beskrivningen ovan) med kellerbier som är något annat, och vanligen är en ofiltrerad, opastöriserad färsköls-variant av lager med lite extra humle (som den ovan).CalleTnoreply@blogger.com